Kevers tellen met bioloog Klaas Brantjes

ProfielfotoBergarde Galleries July 05, 2019 273 keer bekeken 0 comments

Start

2019-07-25 at 14:00

End

2019-07-26 at 13:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Bergarde Galleries, Het Buitenland 1, Heerjansdam

Wil je de natuur een handje helpen? Kom kevers tellen op 25 en 26 juli! Samen met bioloog Klaas Brantjes ga je op ontdekking op landgoed Het Buitenland. Dit is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. We leren zo namelijk meer over de ontwikkeling van de natuur.

Op de eerste dag (14 - 17  uur) vertelt Klaas over de kriebelbeestjes. Welke soorten kevers zijn er? Waarom zijn ze zo bijzonder? Daarna gaan we de natuur in om valletjes te zetten. Zo kunnen we de kevers op een diervriendelijke manier vangen.

Op dag twee (10 - 13.30 uur) verzamelen we in de galerie. We gaan onze vangst bekijken! Samen met de bioloog ga je de kevers sorteren. Welke soorten heb je gevangen? Misschien doe je wel een bijzondere ontdekking. Neem je ook een lunch pakketjemee? Dan gaan we picknicken in de tuin. Wij zorgen voor verfrissend drinken!

De kosten voor beide dagen (inclusief alle materialen, professionele begeleiding en drankjes tijdens de lunch op vrijdag) zijn € 7,50 per persoon. De workshop is ideaal voor kinderen (ca. 6 – 13 jaar) met hun ouders, verzorgers, grootouders, oppas, oom, tante… Kinderen jonger dan 9 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Meer informatie via www.bergarde.com/programma. 

0  Comments

Cookie settings